Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele tuzakınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile fazlasıyla önemle izleme edilmesi gerekmektedir.
Yangın kabil evgin durumlarda dâhilen kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma bariyer olmayan bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini sineeriye hapseder.
Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış kapısı alegori bina karşı aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe için dâhilmimarisı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı henüz buna rabıtlı olarak henüz ucuz olmaktadır.
Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.
İstenmeyen bir manzara meydana ulaştığında önemi bir anda dirimsel bir seviyeye çıhun yangın kapıları, bu sebeple çabucak her fiilletmenin ehil olması gereken baplar arasındadır. Düzlükında bilirkişi ekiplerin kurması ve TSE standartlarına mütenasip yangın kapısı halde üretilmeleri çıkış noktasında güvenli bir alanın yaratılmasını katkısızlayabilmektedir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunduğu mimarinın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanımını esenlamaktadır.
Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma eylemek zor ve güvensiz olacağı için yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.
Merdivenin makroliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.
Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, dışa sahih açılan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.
Yangın merdiveni kapısı, bir yangın durumunda insanların binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir kapıdır.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve alev geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle endüstriyel tesislerde iki farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak ciğerin kullanılmaktadırlar.
Dairesel yangın merdivenleri ekseriya çelik veya betonarme gibi dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda güvenliği yağdırmak için muktezi mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasar çizim antrparantez elementlere karşı dulda sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.